Četvrtak, 20. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U zaključanom kavezu spustio se u rijeku, a onda je izvođenje tačke krenulo po zlu

Lahiri, poznatiji pod imenom ‘Čudesni Mandrake’, vezao se u kavezu i spustio u rijeku Ganges, ali nije uspio izroniti. I to sve pred očima gledatelja, prijatelja, porodice, novinara i policije…

Indijski mađioničar Chanchal Lahiri (40) nestao je uslijed izvođenja trika pred publikom. Lahiri, poznatiji pod imenom ‘Čudesni Mandrake’, vezao se u kavezu i spustio u rijeku Ganges, ali nije uspio izroniti. I to sve pred očima gledatelja, prijatelja, porodice, novinara i policije…

– Ako se uspijem odvezati, bit će to magija. Ako ne uspijem, bit će tragedija – bile su zadnje Lahirijeve riječi prije nego je zauvijek potonuo, piše Daily Mail.

Za tijelom nesretnog mađioničara još se traga. Sličan trik Lahiri je izveo nekoliko puta. Prije 21 godinu se prvi put vezao i u kavezu spustio s mosta Howrah, ali je za 29 sekundi izronio. Prije izvođenja trika rekao je da je ovaj put dodatno zakomplicirao stvari i da će se biti jako teško izvući.

Lahiri je 2013. pokušao izvesti isti trik, ali je izronio već nakon 6 sekundi, a publika je bila nezadovoljna. Nakon izlaska iz rijeke, hiljade ljudi podrugljivo su mu vikali, a jedan muškarac mu je skinuo periku. Incident je zabilježila i kamera lokalne televizije. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje