Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Radnici asfaltom okružili nepropisno parkirano auto pa otišli kućama

Preuzmite sliku

Veselo je ovih dana bilo u poljskom gradu Lodzu. Naime, nakon što su odustali od čekanja vlasnika, radnici zaduženi za renovaciju jedne ulice okružili su betonom nepropisano parkirano vozilo te se razišli kućama po obavljenom poslu.

Nesvakidašnji prizor postao je prava gradska atrakcija, ali samo od petka do nedjelje jer je vozilo tokom noći (5. novembra) misteriozno nestalo.

Uskoro je primijećeno na jednom parkiralištu udaljenom samo nekoliko stotina metara, a novinari su u međuvremenu uspjeli dobiti izjavu mladića koji se predstavio kao sin vlasnice srebrnog Sciona.

Kazao je da porodica nije imala pojma šta se zbiva sve dok za situaciju nije saznala iz medija, pa pojasnio da je automobil na tom mjestu ostavila prijateljica njegove sestra koja ga je posudila.

“Na korištenje joj ga je dala moja majka”, kazao je.

Djevojka je automobil tamo ostavila i odšetala uprkos upozorenju na zabranu zaustavljanja, a zbog nepoštivanja znaka B36 (označava stranu ceste na kojoj je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila), prijeti joj kazna u iznosu od stotinu zlota (22,50 eura) i negativan bod.

Inače, kako je to barem prenio jedan od tamošnjih portala, radnici su u petak neko vrijeme bezuspješno pokušavali pronaći vlasnika vozila i naposljetku o svemu obavijestili dežurnog gradskog redara.

Međutim, budući da im on zakonski nije mogao pomoći jer je prostor formalno predan izvođaču radova, odnosno budući da su u međuvremenu u ulicu već stigli spremnici s tekućim betonom, odlučeno je da se naprave oplate od dasaka, postave oko automobila, te nastavi s radovima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,