Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kako starim sve te više volim: Mladići na ulicama Tuzle plijenili pažnju prolaznika (VIDEO)

Preuzmite sliku

Za ulične svirače koji su svakodnevno na istom mjestu i sviraju iste melodije obično važi konstatacija da ih vidimo, malo ko ih sluša. Stalno su tu, ali primjećujemo samo kada ih nema.

U većim gradovima, naročito u centralnim gradskim ulicama, kojim dnevno cirkuliše veći broj ljudi u svakom trenutku mogu se čuti razni muzički pravci, od klasike do roka, pa do starih kafanskih hitova. Za takvu mješavinu melodija najzaslužniji su ulični svirači, koji na takav način vide najbolji vid iskazivanja talenata koji ranije nisu bili prepoznati, ali ujedno i jednog od načina dodatne zarade.

Za ulične svirače koji su svakodnevno na istom mjestu i sviraju iste melodije obično važi konstatacija da ih vidimo, malo ko ih sluša. Stalno su tu, ali primjećujemo samo kada ih nema. Međutim, kada se pojavi neko novi, naročito mlad i talentovan onda je nemogće da se ne obrati pažnja.

Dva mladića iz Živinica i Orašja, Dženan Fehrić i Senad Kukuljević odlučili su svoj talenat demonstrirati na tuzlanskom Korzu, a svi oni koji su šetali dok su Dženan i Senad izvodili brojne poznate pjesme na trenutak su zastali i uživali u izvedbama ovih srednjoškolaca.

Mladići su istakli da novac koji prikupe sviranjem na ulici, ne žele isključivo zadržati za sebe nego pomoći onima kojima je najpotrebniji, a već u ponedjeljak svirat će za djecu sa posebnim potrebama, kojima će od prikupljenog novca kupiti prigodne paketiće. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,