Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Specijalci Kosovske policije blokirali put ka selu Banjska: “Bio je to pravi mali rat”

Preuzmite sliku

Popularno

Noćas je ubijen kosovski policajac u selu Banjska u zvečanskoj opštini, dvojica ranjena, ali van životne opasnosti.

Prema detaljima Kosovske policije, ubijeni su u zasjedi, kada je na tri redovne policijske jedinice iz Zvečana koje su došle zbog prethodno postavljene blokade od dva kamiona na mostiću pri ulazu u selo, otvorena vatra.

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svjedočenju mještana, utihnulo je sve oko 7 sati jutros. Mještani Banjske su uplašeni i opisuju da se noćas vodio “pravi mali rat”.

Kosovski zvaničnici su odmah optužili Beograd i „srpske kriminalne bande“ za vinovnike tragedije, dok je šef kabineta Vjose Osmani saopštio:

“Srpski ‘zeleni čovječuljci’ sa oklopnim vozilima nalaze se 15 km unutar teritorije Kosova (Banjska), gdje je teroristički napad na Kosovsku policiju rezultirao likvidacijom Kosovskog policajca, dok je drugi ranjen”.

Vezano | Oglasila se Kosovska policija: Kamionima blokirali put pa otvorili vatru na službenike

Nekolicina kosovskih medija od jutros objavljuje slike manastira Banjska, uz ponavljanje informacije da se napadači navodno “kriju u ovom vjerskom objektu”, podsjećaju na ubistvo specijalca Envera Zumberija na sjeveru Kosova 2011. godine, objavljujući fotografije i puna imena sada ubijenog narednika, i drugog povrijeđenog policajca.

  • Prelazi su blokirani, a blokirani su i putevi koji vode ka Banjskoj.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,