Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Završena jubilarna 10. sezona Teniske lige Tuzla: Eldar Velagić osvajač završnog Mastersa

Preuzmite sliku

Popularno

Ukupno 16. tenisera u Mastersu imali su odlične uslove za igru, pa su svi ljubitelji rekretivnog tenisa na “Poštaru” mogli gledati izvanredne mečeve.

Nakon skoro šest mjeseci bespoštednih borbi, gdje je u tri ciklusa učestvovalo više od 60 igrača rekreativaca koji su odigrali više od 200 odigranih mečeva u različitim ligama i grupama, došao je odigran je i završni Masters.

Samu završnicu TLT-a (Tenis lige Tuzla) u završnoj fazi sezone izborilo je 16 najbolje plasiranih igrača po rang listi, koji su obezbjedili učešče u ovogodišnjem Mastersu.

Organizator se potrudio da i posljednja rekreativna teniska zabava u sezoni protekne na kvalitetan i korektan način, a cijeli program je ukupno trajao dvije sedmice, mečevi završnog Mastersa su igrani na terenu TK Poštar.

  • U eliminacionoj fazi bolji od svojih protivnika bili su Eldar Velagić i Adnan Atić, koji su večeras na terenu TK Poštar, odigrali sjajno finale ovogodišnjeg jubilarnog 10. Mastersa u kojem je Velagić sjajnom igrom još jednom pokazao da je zasluženo okončano sezonu na prvom mjestu ukupne rang liste, te slavio pobjedu rezultatom 2:0 (6:4, 6:3).

  • Nakon okončanog finalnog susreta organizator je dodijelio zahvalnice za doprinos i nesebičnu podršku u razvoju rekreativnog tenisa i “Tenis lige Tuzla”.

  • Organizatori pozivaju se ljubitelje tenisa da dođu na finalni meč te ujedno najavljuju i planove za narednu sezonu:

    “Tenis Liga Tuzla i u narednoj sezoni će biti otvorena za nove učesnike i nove teniske entuzijaste i zaljubljenike. Sezona će startati u aprilu i ponovo trajati do septembra, a TLT obećava još bolju organizaciju, veći broj turnira i mnogo novih članova.” navode organizatori koji su svojim entuzijazmom rekreativni tenis u gradu soli podigli na izuzetno visok nivo u svim organizacionim segmentima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,