Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uspješno završen “8. Burek blog Open 2014”, teniski turnir rekreativaca (FOTO)

Preuzmite sliku

Sinoć je na terenima TK “Zmaj od Bosne” završen “8. Burek blog Open”, Tuzla 2014, tradicionalni teniski turnir rekreativaca popularnog bh. bloga Burek burek.blogger.ba. Prema riječima organizatora, za ovaj turnir je vladao do sada nezapamćen interes učesnika pa su odbijene prijave desetak teniskih rekreativaca željnih provjere vlastitih teniskih mogućnosti.

Takmičenju je pristupilo 25 igrača iz Tuzle, Lukavca i Srebrenika a odigrano je ukupno 57 mečeva u izvrsnoj atmosferi i lijepom druženju zaljubljenika bijeloga sporta. Tenisere je u dva takmičarska dana poslužilo i lijepo vrijeme pa su kvalifikacioni mečevi prvog dana završeni u 1 i 30 sati, u rano nedjeljno jutro, nakon vrlo uzbudljivih i izjednačenih mečeva u kojima je prikazan zavidan nivo rekreativnog tenisa.

  • burek-tenis-pobjednik
  • Nakon grupne faze takmičenja, u nokaut fazi postignuti su slijedeći rezultati:

    Četvrtfinale: Samed Mulahusejnović – Nihad Salihović – Mikec 6:1, Omar Husić – Kemal Arifhodzić 6:1, Harun Zaimović – Eldar Hadžiefendić 7:6, Edin Cipurkovic- Mirza Husejnefendić 6:1.

    Polufinale: S. Mulahusejnovic – O.Husić 6:1, H.Zaimovic – E.Cipurković 6:4.

    Daleko najljepši tenis pokazao je 22-godišnji Samed Mulahusejnoivić iz Srebrenika što je potvrdio i u finalnom meču, sigurnom pobjedom od 9:1 protiv mladoga Haruna Zaimovića, ugodnog iznenađenja iz Tuzle.

    Pobjedniku je uručen pehar a dogodine zakazaano i novo tenisko druženje koje je iznova potvrdilo dobru reputaciju na teniskoj mapi rekreativnog tenisa u gradu na Jali.

    U proteklih osam godina na turniru je nastupilo oko 60 teniskih zaljubljenika iz Tuzle, Sarajeva, Gračanice, Kalesije, Lukavca i Srebrenika. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,