Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro počinje rekreativna liga za teniske zaljubljenike u Tuzli, prijave u toku!

Preuzmite sliku

Tuzla sasvim sigurno postaje svojevrsni teniski centar kada je u pitanju rekrativni tenis, ovakav put razvoja tenisa je i očekivan obzirom da se u gradu soli ova prelijepa igra praktikuje godinama unazad.

“Sa ponosom najavljujemo pokretanje ATR Tenis lige Tuzla, novo ligaško takmičenje na lokalnom nivou koje će okupiti ljubitelje tenisa iz našeg grada. Već tri godine, ATR (Asocijacija Teniskih Rekreativaca) je bio ključni igrač u promoviranju rekreativnog tenisa, a ove godine dižemo letvicu više! Nakon uspješnih Kupova Gradova u saradnji sa TK Elit iz Banja Luke, odlučili smo da tenisku strast prenesemo na lokalne terene kroz ligu koja će testirati vještine pasijoniranih ljubitelja tenisa i donijeti nezaboravne teniske trenutke”, za Tuzlanski.ba navodi Amer Bajrić, predsjednik ATR Tenis lige Tuzla, te dodaje da su prijave za predstojeću sezonu u toku:

“Prijaviti se može svaki teniski entuzijasta, bez obzira na nivo iskustva, samo uz jedan uslov – da nisu u teniskom trenažnom procesu i da u posljednjih pet godina nisu igrali turnire pod okriljem ITF-a”, navodi Bajrić.

Prijave će biti otvorene do 1. aprila, a sve što trebate učiniti je posjetiti web stranicu www.atr.ba i popuniti prijavni obrazac.

Članarina za jednu sezonu iznosi 30 KM, a do sada se već prijavilo 75 igrača!

“Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbuđenja i da se pokažete na teniskom terenu. Pridružite nam se u stvaranju nezaboravnih teniskih trenutaka u srcu Tuzle!” navode iz ATR Tenis lige Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,