Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U borbi za veliko finale Roland Garrosa Đoković pobijedio povrijeđenog Alcaraza

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković (3. ATP) plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je danas nakon borbe u četiri seta pobijedio Španca Carlosa Alcaraza (1. ATP).

Meč je trajao više od tri sata, a po setovima je bilo 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 za Đokovića. Borba za veliko finale je počela dosta ujednačeno. Đoković je dosta sigurno osvojio prvi set.

U dobrom  ritmu su nastavili igrati u drugom setu sve do osmom gema. Alcaraz tada osvaja break, ali je odmah poslije izgubio svoj servis ipak uspio je Španac izjednačiti na 1:1.

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se u trećem gemu kada je Alcaraz doživio povredu pa je morao koristiti medicinski time-out, zbog čega je Đokoviću dodijeljen break. Španac kao da nije postojao u nastavku seta pa se Novak prošetao do novog vodstva u setovima (2:1).

Nastavio se Alcaraz teško kretati i u četvrtom setu pa je već tada bilo jasno da će se Đoković prošetati do finala. Redali su se breakovi, uspješni servisi i poeni pa je na kraju u četvrtom setu bilo uvjerljivih 6:1 za srbijanskog tenisera koji je tako ostvario 20. uzastopnu pobjedu na Grand Slam turnirima.

Đoković će u finalu Roland Garrosa igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju norveški teniser Casper Ruud (4. ATP) i Nijemac Alexander Zverev (27. ATP). Ovaj duel je na rasporedu danas od 19:15 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje