Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanska teniserka Zana Kunosić ostvarila veliki uspjeh na turniru u Vinkovcima

Preuzmite sliku

Na terenima Teniskog kluba Vinkovci od 8. do 14. aprila održava se 16. međunarodni teniski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina pod nazivom ”Zaba Cup 2024.”.

U pitanju su izuzetno jaki turniri u obje kategorije, uz sudjelovanje takmičara iz čak 20 zemalja.

Učešće na turniru u Vinkovcima uzela je i teniserka TK Slobode Zana Kunosić te izvrsnim igrama ostvarila izuzetan uspjeh plasiraviši se u polufinale turnira.

Nakon što je bila slobodna u prvom kolu u drugom se sastala sa domaćom teniserkom Lenom Drmić koju je savladala uvjerljivo 2:0 (6:1, 6:3).

U drugom kolu talentovana Tuzlanka snage je odmjerila sa Francuskom teniserkom Lolom Ouabonzi te je lakše od očekivanog savladala sa 2:0 (6:0, 6:3).

  • U četvrtfinalnom meču dominacija mlade Kunosić je nastavljena pa je nakon tri seta sjajne igre savladala švicarsku teniserku Ivu Ivanković 2:1 (6:3, 0:6, 4:6).

    U polufinalnom meču Kunosić je pružila odličan otpor sjajnoj slovenskoj teniserki Sari Kovačević ali je na kraju poražena rezultatom 2:0 (6:3, 6:2).

    Polufinale izuzetno jakog turnira u Vinkovcima ujedno je i najveći uspjeh mlade Tuzlanke pred kojom je po svemu sudeći uspješna teniska karijera.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,