Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Talentovani 15-godišnjak iz BiH osvojio Masters u Monte Carlu!

Preuzmite sliku

Marko Maksimović petnaestogodišnjak iz Doboja osvojio je Tennis Europe Masters u Monte Carlu za igrače do 16. godina koji su 2021. godine imali najbolje rezultate. Član Teniskog kluba Doboj bio je bolji sa 2-0 po setovima od slovačkog predstavnika Michala Krajcija.

Prvi set perspektivni bosanskoheregovački teniser dobio je nakon veliko borbe sa 7-5. Drugi je bio mnogo izvjesni u kojem je nova nada bh. tenisa slavila sa 6:3. Zanimljivo je da su se ova dva mladića do danas sastajala dva puta u karijeri, a prije današnje pobjede Marka Maksimovića, Slovak je bio bolji u dva navrata.

Na putu do finala Maksimović je prekjučer izbacio drugog nosioca na turniru češkog tenisera Petra Brunclika, a jučer je savladao i trećeg nosioca poljskog predstavnika Jakuba Jerdzejczaka sa 2-1 u setovima.

Tennis Europe Masters ove godine održao se u Monte Carlo Country Clubu. Riječ je o turniru na kojem učestvuje najboljih osam tenisera u svom uzrastu. Mladi Marko Maksimović osvajanjem turnira ušao u je društvu tenisera današnjeg svjetskog vrha. Naime, ovaj turnir u svojim teniskim počecima su: Rafael Nadal, Alexander Zverev, KIm Clijsters i Belinda Benčić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje