Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srbijanski teniser Dušan Lajović pobjednik ATP turnira u Banjaluci

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Dušan Lajović (70. igrač na ATP listi) pobjednik je ATP turnira “Srpska Open”, koji je održan u Banjaluci, u Bosni i Hercegovini, nakon što je danas u finalnom meču slavio protiv šestog igrača svijeta Rusa Andreja Rubleva rezultatom 2:1 (6:3, 4:6, 6:4), javlja Anadolija.

Nakon što je s protivnikom podijelio prva dva gema, uslijedila je odlična partija Lajovića koji je apsolutno dominirao u igri i došao do vodstva od 4:1. Rublev je uspio smanjiti vodstvo, no Lajović dobija prvi set 6:3.

Rublev je vrlo ofanzivno ušao u drugi set, zahvaljujući čemu je došao do vodstva od 3:0. Lajović je potom bio nešto konkretniji u igri, no ipak nedovoljno dobar za preokret. Rublev završava drugi set u svoju korist 6:4.

U prvom dijelu trećeg seta apsolutna dominacija raspoloženog Lajovića, Rublev je jednostavno bio nemoćan. U nastavku Rublev nešto bolji, no srbijanski teniser privodi treći set kraju rezultatom 6:4 i nakon dva i po sata igre dolazi do trofeja. Ukupno 2:1 po setovima za Dušana Lajovića.

Ponosan sam na sebe i uživam u svakom trenutku, izjavio je Dušan Lajović, teniser iz Srbije.

Rekao je da je ovaj turnir za njega bio izuzetno zahtjevan, da je mnogo sati proveo na terenu. Dodatan “problem” za njega danas je bio je i što je s ruskim teniserom prijatelj i van terena, napominjući da je osjećao veći pritisak nego kad se igra protiv nekog ko nije prijatelj van terena.

“Osećam se umorno, ali sam u dobrom ritmu”, rekao je i dodao da se nada da može da ubuduće zadrži ovaj nivo.

Za današnji meč, rekao je i da je osjećao da mu “fali goriva” za borbu, ali da je i Rublev imao pad u snazi.

“Bio sam preumoran da o bilo čemu razmišljam. Govorio sam sebi: bori se, izdrži”, rekao je teniser iz Srbije koji se posebno zahvalio publici na podršci.

Dodao je da se nada da će se uspjeti odmoriti do turnira u Madridu, jer nema mnogo vremena za to.

Srpska Open 2023” je ATP turnir iz serije 250, koji se ove godine održava u Banjaluci nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu, glavnom gradu Srbije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje