Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šokantne tvrdnje teniserke: Silovana sam preko 400 puta, razmišljala sam o samoubistvu

Preuzmite sliku

Jezive izjave Angélique Cauchy, u okviru istrage o zlostavljanju maloljetnika unutar Francuske teniske federacije. Angelique tvrdi da ju je trener Andrew Gueddes, kada je bila dijete, silovao preko 400 puta u dvije godine.

Bivša francuska teniserka Angelique Cauchy iznijela je jezive tvrdnje o njenom treneru iz djetinjstva Andrewu Geddesu. Kazala je da ju je silovao tri puta dnevno kada je preuzeo trenersku dužnost u reprezentaciji Francuske.

“Bili smo u La Bauleu, tu je privodio svoje žrtve. Živjela sam najgore dvije sedmice u životu, silovao me tri puta dnevno. Živjela sam između 13. i 18. godine misleći da imam sidu. Mnogo sam puta razmišljala o samoubistvu, silovao me tri puta dnevno. Prve noći me je zamolio da odem u njegovu sobu, a ja nisam. I tako je on ušao u moju. Bilo je gore. Bila sam zatvorena, nisam mogla izaći kada sam htjela.”

“Rekla sam mu da to ne bi trebao raditi, da nije u redu, da ne želim, a on je mi je rekao da se to ponekad događa u odnosima između trenera i učenika, da toliko vremena provodimo zajedno i da je to sasvim normalno. Nisam željela, imao je godina kao moja majka”, rekla je francuska teniserka.

Angelique Cauchy tvrdi da je Andrew Geddes imao podršku predsjednika teniskog saveza.

“U svijetu tenisa se znalo da njegovo ponašanje prema mladim djevojkama nije korektno. Kada se jedna djevojka požalila predsjedniku da se neprimjereno ponašao prema mladima verbalnim i fizičkim nasiljem, odgovor je bio ‘Da, ali on nam donosi titule”, tvrdi Cauchy.

I tri druge djevojke, starosti između 15 i 17 godina, postale su Geddesove žrtve. Svjedočile su da ih je Geddes prisiljavao da prekinu veze sa porodicama i prijateljima i podvrgavao ih seriji nasilnih seksualnih napada u njegovom automobilu, u svlačionicama ili tokom kurseva obuke.

Vrijedi napomenuti da je Geddes već 2021. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog seksualnog uznemiravanja četiri djevojčice između 12 i 17 godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje