Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šok u Monte Carlu: Talijan nakon maratonske borbe izbacio Đokovića

Preuzmite sliku

Popularno

Italijanski teniser Lorenzo Musetti upisao je najveću pobjedu karijere savladavši prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića u osmini finala Mastersa u Monte Carlu.

Musetti je do pobjede došao nakon velikog preokreta i još veće borbe koja je trajala gotovo 3 sata, a rezultat je glasio 4:6, 7:5, 6:4.

Đoković nije briljirao ni u meču prvog kola protiv anonimnog rusa Ivana Gakhova, ali sve što njegov protivnik nije mogao iskoristiti tada, danas je iskoristio Musetti.

Inače, meč je obilježio ogroman broj brejkova, njih čak 15, i teško je sjetiti se jednog meča odigranog na dva dobijena seta u kojem su igrači toliko puta gubili svoje servise.

Đoković je prvi napravio brejk u četvrtom gemu za vodstvo od 3:1, ali je odmah pretrpio ribrejk, da bi potom opet oduzeo servis Musettiju i ovoga puta potvrdio brejk te poveo 5:2.

Musetti u osmom gemu spašava dvije set lopte na svoj servis, a onda u narednom i još jednu na servis Đokovića, nakon čega dolazi do brejk lopte i koristi je te smanjuje na 5:4.

Ipak, u 10. gemu nije mogao odservirati za ostanak u setu te je Đoković napravljenim brekom osvojio prvi set i poveo 1:0.

Prava drama uslijedila je u drugom setu u kojem u prva četiri gema gledamo isto toliko brejkova, nakon čega u petom gemu Novak konačno osvaja svoj servis, a potom i pravi novi brejk te stiže do vodstva od 4:2.

U tom trenutku Đoković je bio udaljen samo dva gema od pobjede i niko nije mogao slutiti da će se desiti ono što se desilo. Đoković ne samo da je izgubio prednost brejka u sedmom gemu, već je izgubio i narednih 4 od 5 gemova, a sa njima i drugi set rezultatom 7:5.

Početkom trećeg seta kiša prekida meč, a igrači se na teren vraćaju nakon sat vremena i uspijevaju konačno uspostaviti kontrolu u svojim servis gemovima, pa smo tako u ukupno 10 odigranih gemova vidjeli samo jedan brejk, a napravio ga je Musetti u sedmom gemu.

Napravljeni brejk ispostavit će se i dovoljnim da 21-godišnji Italijan upiše najveću pobjedu u karijeri i plasira se u četvrtfinale turnira gdje će igrati protiv sunarodnika Jannika Sinnera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje