Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šampion promijenio planove: Đoković iznenada stigao na proslavu u Beograd

Preuzmite sliku

U društvu roditelja, braće, supruge i prijatelja, Novak je posmatrao vatromet i veselio se sa trubačima. 

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije trebao da se vraća za Srbiju nakon osvajanja Roland Garrosa, ali je iznenada promijenio planove i kako prenosi srbijanski Telegraf on je jutros stigao iz Pariza u Beograd.

Inače, otac slavnog tenisera Srđan Đoković, večeras je u njihovom restoranu u srbijanskoj prijestolnici organizovao veliko veselje povodom Novakovog velikog uspjeha na Roland Garrosu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Srdjan Žika Todorović (@srdjan.zika.todorovic)

Đoković je tom prilikom primijećen u društvu poznatog srbijanskog glumca i muzičara Srđana Žike Todorovića, koji je njihovu zajedničku fotografiju podijelio na Instagramu.

Đoković je jučer u finalu napravio pravi podvig jer je bio u zaostatku od dva seta. Stefanos Tsitsipas, kojem je ovo bilo prvo Grand Slam finale, prvi set je dobio 7:6, a drugi 6:2. Đoković je dobio naredna tri seta, 6:3, 6:2, 6:4.Novaku je to bio drugi naslov pobjednika pariškog Grand Slam turnira, koji je ranije osvojio 2016. godine.

Podsjetimo, Novak Đoković jučerašnjim osvajanjem Roland Garrosa došao je do svog 19. Grand Slam naslova pa se tako u potpunosti približio vodećem dvojcu Rogeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji su 20 puta osvajali najveće turnire na svijetu.

Kako je ranije najavljeno, Đoković bi već u srijedu trebao da otputuje na Mallorcu, gdje će početi pripreme za Wimbledon koji startuje već 28. juna. (Kurir.rs | Blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje