Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prva Nadalova izjava nakon povlačenja: “Morao sam, bilo je teško”

Preuzmite sliku

Rafael Nadal je na konferenciji za medije na Wimbledonu potvrdio da se povlači sa turnira.

“Nažalost, kao što pretpostavljate, ovdje sam jer se povlačim sa turnira. Mučio sam se sa abdominalnim bolom, juče sam to prihvatio, potvrđeno je da imam cijepanje mišića, komunikacija je kasnila jer sam cijeli dan razmišljao koju odluku da donesem. Mislim da je vrijeme da povučem, često sam bio u teškim momentima“, otkrio je Nadal na početku.

“Nema smisla da nastavim da igram, samo mogu da pogoršam stanje”, dodao je on.

Potom je dodatno obrazložio:

“Ne mislim da mogu da pobjedim na dva meča pod ovim okolnostima. Ne mogu da izvodim normalne pokrete, zamišljao sam sebe kako pobjeđujem dva meča, na neki način iz poštovanja prema sebi nisam htio da izađem da igram a da nisam dovoljno takmičarski nastrojen, da ne mogu ds igram kako hoću. Povreda stopala je sada bolja, najbitnija stvar za mene je sreća, bitnija od svake titule. Ne mogu da rizikujem taj meč da ostanem tri, četiri meča van takmičenja. Šta se desi desiće se, to je moja odluka i moram da živim sa tim. Veoma sam tužan, donio sam tešku odluku.”

Vezano | Rafael Nadal se povukao sa Wimbledona

Dodatan razlog je utisak španskog tenisera da bi imao šansu da napadne titulu:

“Uradio sam sve na najbolji način da dam sebi šansu da budem ovdje, igrao sam na veoma visokom nivou, čak i juče. Osjećam se još malo gore jer kada vidim kako sam dobro igrao mislim da bih imao šansu za titulu”, uvjeren je Nadal.

“Probleme u abdominalnom dijelu imam nedjelju dana, ali su bili manje-više pod kontrolom. Juče sam odradio testove, juče poslije meča, mala stvar koju sam imao prije nekoliko dana se sada uvećala. Želim da budem van terena tri, četiri nedjelje, nadam se da će mi to biti dovoljno da nastavim da igram ove godine. Imao sam taj osjećaj bola cijele nedjelje, nekada više, nekada manje. Juče sam servirao na 3:1, shvatio sam da stvari postaju gore, kada sam servirao na 4:3 postalo je mnogo gore. Pronašao sam način da smanjim brzinu i da promijenim kretanje, a na servisu sam pronašao sam način da ne povećam povredu. Prilazim ovoj stvari korak po korak, pobjednički sam završio meč, a onda sam morao da uradim sve stvari oko povrede. Uvijek je izbor, ali u ovom slučaju, ne mogu na teren kada znam da povreda može da se pogorša”, zaključio je Nadal.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,