Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prekid neobičnog niza: Ovo će se po prvi put desiti u historiji tenisa

Preuzmite sliku

Nadolazeći ponedjeljak biće historijski dan u svijetu tenisa, jer će označiti nešto što se nikada nije desilo u svijetu ”bijelog sporta”.

Naime, neće biti jednoručnih bekhendova u Top 10 po prvi put u istoriji ATP rang liste.

Prema zvaničnoj ATP rang listi uživo, Stefanos Cicipas —koji je trenutno jedini čovjek u Top 10 sa bekhendom jednom rukom – napustiće elitu, s obziorm da će pasti sa 10. na 11. mjesto. To je utvrđeno onog momenta kada je Taylor Fritz  pobijedio svoj četvrtfinalni meč u Delray Beach u petak i tako se plasirao u polufinale ovog turnira .

Još uvijek je bilo moguće da Grigor Dimitrov spasi niz — Bugarin koji je bio na 13. mjestu morao je bar da stigne do finala u Rotterdamu da bi se u ponedjeljak vratio među prvih 10 — ali je pao od Alexa de Minaura u polufinalu ATP 500, što znači da će ostati na 13. mjestu, garantujući tako ovaj historijski događaj u svijetu tenisa.

Postojao je najmanje jedan igrač sa jednoručnim bekhendom u Top 10 svake nedjelje otkako je ATP rang lista počela i to još od 23. augusta 1973, ali taj niz će se ovog ponedjeljka, ipak, završiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,