Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pokrenuta peticija za Đokovićevo puštanje: Do sada prikupljeno blizu 30.000 potpisa

Preuzmite sliku

Popularno

“Ukoliko može da se dogodi najboljem teniseru planete, može da se dogodi svakome od nas“, stoji na početku peticije koju su pokrenuli simpatizeri i fanovi njaboljeg tenisera, Novaka Đokovića. 

Cilj peticije je svakako da Đoković dobije dozvolu za Australian Open, shodno tome dalje se u peticiji navodi:

“Kada pogledate u situaciju malo dublje, postaje jasno da izdvajanje Đokovića kao da je kriminalac nikada nije zapravo bilo oko zdravlja. Premijer Australije Scott Morrison je iskoristio priliku da na Twitteru pošalje znak publici kako je Đokoviću odbijen ulazak u Australiju jer “niko nije iznad pravila”.

U stvarnosti, Đoković je pratio pravila i dobio medicinsko izuzeće dva nezavisna medicinska borda, Victorijinog Odjeljenja za zdravlje i od Tennis Australije, glavne teniske organizacije u Australiji.

Ovo nije vezano samo za Novaka, ovo je poruka svima nama o tome ko kontroliše. Tirani iz vlade Australije žele da znate da su pravila ono što oni kažu da su, i ako se tome protivite, iz kog god razloga, oni će imati posljednju riječ. Ukoliko uspješni, međunarodno prepozanti sportista može da postane žrtva kršenja ljudskih prava vladajuće klase, svi mogu.”

Peticiju možete pogledati i potpisati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje