Četvrtak, 20. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Okončan 25. Memorijalni turnir Goran Tanović: Kunosić i Butković nastavili seriju odličnih rezultata

Preuzmite sliku

Kao i svih prethodnih godina, i ove godine Tuzla diše sjećanjem na Gorana Tanovića, prerano preminulog tuzlanskog tenisera. 

10. juna na terenima Teniskog kluba Sloboda započeo je 25. Međunarodni memorijalni turnir “Goran Tanović” u znak godišnjice sjećanja i njegove ljubavi prema igri.

Mirza Mulahasanović, glavni trener u klubu izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom na ovogodišnjem turniru. Preko 90 takmičara iz svih krajeva svijeta uzelo je učešće u ovogodišnjem takmičenju.

“U proteklim danima na našim terenima su igrali izuzetno talentovani teniseri i teniserke iz Japana, Amerike, Rumunije, Češke, Slovenije,Srbije i drugih zemalja. Izuzetno smo zadovoljni rezultatom naših tenisera koji su izborili finalne mečeve u veoma teškoj konkurenciji. Svi koji su imali priliku gledati mečeve mislim da su mogli biti izuzetno zadovoljni prikazanim tenisom”, za Tuzlanski.ba kaže Mulahasanović.

U kategoriji djevojčica Zana Kunosić je izgubila u finalnom susretu od talentovane teniserke iz Japana Miyu Iwase rezultatom 2:0 (6:4, 6:0) i ovim rezultatom postigla i najveći uspjeh do sada.

Sjajni Mahir Butković nastavio je sa odličnim rezultatima u ovoj godini, pa ga je konstantnost odlične igre u proteklom periodu odvela u finale gdje nažalost nije uspio savladati maestralnog mladog rumunskog tenisera Lucasa Alexandrua koji je slavio rezultatom 2:0 (6:0, 6:3).

Adi Đinđovski je nakon pobjede nad predstavnikom Srbije poražen od predstavnika Rumunije, no u paru sa timskim kolegom Mahirom Butkovićem osvojio je prvo mjesto u dublu. Dominantno su došli do titule bez izgubljenog seta i još jednom pokazali kvalitet. Zana, Mahir i Adi, koji su ujedno i članovi reprezentacije BiH.

Ovaj turnir ne predstavlja samo sportsko takmičenje, već i priliku za okupljanje zajednice, razmjenu kultura i sjećanje na velikog Gorana Tanovića. Tuzla će se ove godine pokazala kao sjajan domaćin i centar vrhunskog tenisa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje