Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nadal konačno priznao ko je najbolji teniser svijeta: “On je postigao najviše u historiji našeg sporta”

Preuzmite sliku

Španski teniser Rafael Nadal priznao je da je Novak Đoković najbolji igrač svih vremena, a kao neoboriv argument naveo je da srbijanski teniser ima najviše Grand Slam titula.

U opširnom intervjuu u emisjiji “El Objective” Ane Pastor, legendarni španski as bio je otvoreniji nego ikada i dotakao se mnogih tema.

Između ostalog, prvi put je kazao da je Đoković na osnovu svih relevantnih statističkih pokazatelja najbolji teniser u historiji.

“Brojke ne lažu, on je najbolji u historiji. Nikada nisam imao nikakav ego da govorim stvari koje ne osjećam. Na kraju krajeva, možemo reći da sam ja bio povrijeđen na toliko i toliko Grand Slam turnira, a da on nije. Ali, čovječe, on je imao tijelo bolje od mog, a to se također računa”, priznao je Nadal, koji smatra da je Novak dobra osoba.”Imidž koji ima je lošiji od onoga što on zaista jeste. On je dobra osoba, sa svojim greškama, ali mnogo bolji od onoga kako ga predstavljaju.. Novak lomi reket, ali u narednom poenu je sto posto fokusiran, zato je i postigao najviše u historiji našeg sporta”, rekao je Rafa.

Podsjetimo, Đoković ima 24, Nadal 22, a Federer 20 Grand Slam titula. Inače, Nadal je potvrdio da će propustiti i turnir u Dohi jer se nije dovoljno oporavio od povrede.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje