Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nadal ispao sa turnira u Brisbaneu, meč trajao tri i po sata

Preuzmite sliku

Rafael Nadal nije uspio da se plasira u polufinale turnira iz serije 250 u Brisbaneu, poražen je od domaćeg tenisera Jordana Thompsona 5:7, 7:6 (8:6), 6:3.

Australijanac je prvi stigao do brejka, za 4:3 u prvom setu, ali u svom maniru, Nadal momentalno uzvraća udarac. Priprijetio je Thompson, došao do 15-30 pri rezultatu 5:5, ali Nadal osvaja taj gem i pravi break u narednom, uz samo jedan izgubljeni poen.

I jedan i drugi su imali brejk šanse u ranoj fazi drugog seta, da bi na 5:4 Nadal došao i do meč lopte briljantnim riternom. Odigrao je dobar poen Thompson, Španac ga je lobovao, Australijanac uzvratio lobom, a Rafa je visoki bekhend volej plasirao u mrežu.

Uslijedio je taj break – uzbudljivo, sa mnogo lijepih poena, Nadal je ispustio 3-0, a činilo se da je ključni poen osvojio volejom na liniju za dvije vezane meč lopte. Međutim, Thompson spašava još dvije meč lopte – na prvoj je Rafa promašio forhend, a na drugoj je Australijanac odigrao sjajnu forhend paralelu.

Poslije promjene strana, spektakularan poen koji Thompson završava divnom volejom i dolazi do set lopte. Zatim još jedan briljantan poen koji Australijanac okončava smečom sa osnovne linije – 8-6 u taj break, 1-1 u setovima.

U trećem setu Thompson je brzo došao do break lopte, u četvrtom gemu, iskoristio je prvu šansu i poveo sa 3:1. Ispostavilo se da još uvijek nedovoljno spremni Nadal nije imao šansu da se vrati u meč, pa je učešće na turniru u Brisbaneu završio u četvrtfinalu. Thompson će u polufinalu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova. (Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,