Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirza Bašić pobjedom u odlučujućem meču ispisao nove stranice historije bh.tenisa (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bio je ovo odlučujući meč u ovom duelu protiv Slovačke, a Mirza Bašić je opravdao ulogu velikog favorita i odveo Davis cup reprezentaciju naše zemlje u play off za popunu Svjetske grupe Davis cupa protiv poraženih reprezentacija u prvoj rundi Svjetske grupe.

Nije dobro krenulo po Bašića. Izgubio je svoj servis u četvrtom gemu, ali je odmah poslije toga vratio brejk.  No, uslijedila je serija gubljenja svojih servisa, pa je Bašić ponovo izgubio svoj, ali je odmah uzvratio ri-brejkom, te se otišlo u tajbrejk. Tamo je naš teniser naprosto počistio sa terena Jozefa Kovalika sa 7:0 i stigao do prvog seta. U

drugom setu Kovalik ponovo pravi brejk u trećem gemu. Mogao je Bašić, baš kao i u prvom, da uzvrati u narednom gemu, ali nije uspio da realizuje tri brejk lopte, a onda je opet izgubio i svoj servis, te je Kovalik priveo kraju drugi set sa lakih 6:2.

Kako je Kovalik osvojio lako taj set, tako je i Mirza Bašić odigrao dobro treći set, napravio brejk za 2:0, i onda lagano priveo set kraju za konačnih 6:3 u setu, 2:1 u meču, i 3:2 u ovom Davis cup duelu protiv Slovačke. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje