Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mbappe i Ibrahimović zajedno gledaju finale Roland Garrosa

Preuzmite sliku

Drugi Grand Slam turnir sezone i drugo finale za Novaka Đokovića (36). Srpski teniser u finalu igra s Casperom Ruudom (24), koji je drugu uzastopnu godinu u finalu Roland Garrosa.

Meč iz publike prate i dvije zvijezde evropskog fudbala, Kylian Mbappe i Zlatan Ibrahimović.

“Ukoliko Mbappe i ne navija za Đokovića budite uvjereni da će ga Zlatan Ibrahimović tokom susreta uvjeriti da počne navijati”, naveo je komentator susreta na Eurosportu, gdje se finalni meč uživo i prenosi.

Pobjedom protiv Ruuda, Đoković može postati najtrofejniji teniser u historiji Grand Slam turnira. Trenutno je izjednačen s rivalom Rafaelom Nadalom (37), ‘kraljem zemlje’, koji zbog ozljede nije branio titulu u Parizu.

Đokoviću je to idealna prilika za treću titulu na French Openu, s kojom bi postao prvi teniser u historiji koji je svaki Grand Slam osvojio barem tri puta.

Finale je izborio nakon četiri seta borbe s Carlosom Alcarazom, trenutno prvim teniserom svijeta. Ipak, 20-godišnji Španac skoro je predao meč zbog velike borbe s grčevima, tako da je Đoković bez velike borbe osvojio treći i četvrti set za 34. finale u 70 Grand Slam turnira.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje