Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kada izazov krene po zlu: Federer testirao preciznost na Monfilsu i pogodio ga u nezgodno mjesto

Preuzmite sliku

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina objavila je na društvenim mrežama snimak treninga s Rogerom Federerom i njenim zaručnikom, francuskim teniserom Gaelom Monfilsom, na kojem je prikazano kako se zabavljaju na neuobičajen način.

Svitolina je pred njih dvojicu postavila zanimljiv izazov, a ideja je bila da Federer testira preciznost i brzo udari tri loptice koje su trebale završiti neposredno pored Monfilsa koji je bio prislonjen uz ogradu.

Na taj način pokušali su ponoviti scenu iz prošle godine kada je Svitolina na sličan način testirala svoju preciznost na Monfilsu, te je bila vrlo uspješna.

Roger je trebao poslati jednu lopticu s lijeve strane Monfilsa, jednu s desne i jednu između nogu. Francuz je smjelo pristao na izazov, a nakon prva dva uspješna pokušaja, treći je završio baš onako kako ne treba.

Federer je pogodio Francuza tačno u međunožje, nakon čega se Monfils uhvatio za bolno mjesto, a Ukrajinka i Švicarac su prasnuli u smijeh.

“Ne pokušavajte ovo kod kuće”, kazala je Svitolina, dok se Federer na Twitteru izvinio, napisavši:

“Žao mi je Gael, nisam u ritmu. Pokušat ćemo ponovo za nekoliko sedmica”, napisao je Roger u šaljivom tonu, a video je vrlo brzo postao viralan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje