Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispisuje historiju Bh. tenisa: Damir Džumhur osvojio prvu ATP titulu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur iskoristio je priliku da osvoji prvu ATP titulu. U finalnom meču savladao je neugodnog Fogninija 2:1 (3:6, 6:4, 6:2)te na taj način u St. Petersburgu ispisao historiju Bh. tenisa. 

Prvi set pripao je Fogniniju rezultatom 6:3. BH. teniser zaigrao je mnogo agresivnije i čvršće sa osnovne linije u drugom setu, što je imalo za rezultat mnogo veći broj grešaka Fogninija u nastojanju da što više skraćuje poene.

Do prvog brejka Damir je došao u petom gemu kada je poveo sa 3:2, ali je Italijan uzvratio ribrejkom i ubrzo preokrenuo rezultat na 4:3 u svoju korist. Ipak, Džumhur osvaja naredni servis gem, a onda oduzima Italijanu servis te potvrđuje napravljeni brejk sa nulom i odvodi meč u treći, odlučujući set.

Na početku trećeg seta Džumhur pravi brejk kojeg ne samo da je uspio sačuvati nego je do kraja seta uspio u još jednom navratu oduzeti servis protivniku, potvrditi brejk i sačuvati do kraja meča sigurnu prednost te slaviti i u odlučujućem setu rezultatom 6:2.

Džumhur je osvojio svoju prvu ATP titulu u karijeri, čime je ponovo ispisao, do sada najljepšu stranicu bh. teniske historije.  (Tuzlanski.ba) 


Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,