Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džumhur nakon osvojenog poena: “Doktore tenisa, doktore…”

Preuzmite sliku

Ove godine se održava ATP Challenger turnir u Canberri, glavnom gradu Australije. 

Na spomenutom teniskom takmičenju učešće je uzeo i bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur. Najbolji bh. teniser je u prvom kolu izvukao četvrtog nositelja ovog turnira Arthura Rinderknecha.

Na kraju, Džumhur je uspio da dođe do velike pobjede. Prvi set Džumhur je pobijedio sa 6:4, u drugom setu bolji je bio Francuz sa 3:6, a treći odlučujući je u svoju korist riješio bh. teniser sa 6:3.

Ono što je pored pobjede ostalo upečatljivo tokom meča jeste jedan zanimljiv momenat u trećem setu na kraju osvojenog poena.

Naime, u trećem setu tokom jednog od bitnijih poena Džumhur je nakon osvojenog poena prokomentarisao “Doktore tenisa, doktore tenisa!”

Trenutak sa meča možete pogledati na ovom LINKU

Damir Džumhur se u 1/8 finala turnira, sastao sa Alexanderom Ritschardom, kojem je nažalost morao predati meč.

Na svom Instagram profilu rekao je da je predao meč zbog povrede leđa, koja se dogodila u drugom setu igre i da sada mora pauzirati. Kazao je kako je ostalo još malo do Australian Opena, ali da će pokušati da se oporavi što prije. Naveo je kako se osjeća tužno jer je ovu godinu započeo sa pobjedom i veoma motivisan. Džumhur se na kraju zahvalio za svu podršku koju dobija.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,