Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Druga teniserka svijeta odlučila igrati nakon tragedije: “Neću vam ništa reći…”

Preuzmite sliku

Druga teniserka svijeta, Bjeloruskinja Arina Sabalenka saznala je ime svoje prve protivnice na vrlo jakom WTA turniru u Miamiju.

Bit će to španska teniserka Paula Badosa, trenutno 80. na svjetskoj rang-listi. Badosa je u prvom kolu pobijedila povratnicu na terene, nekoć prvu igračicu svijeta, Simonu Halep.

Na press-konferenciji nakon tog meča, brzo je nestao osmjeh s lica Badosi, kada je trebalo odgovoriti na pitanje o tragediji koja je potresla Sabalenku, njenu sljedeću protivnicu. Nakon što je nedavno izgubila oca, Sabalenki je u noći s ponedjeljka na utorak preminuo partner, nekadašnji bjeloruski hokejaš Konstantin Kolcov.

Nije tajna, Sabalenka i Badosa su u vrlo dobrim odnosima, vrijeme često provode zajedno na Touru, ali Badosa nije htjela govoriti previše o tragediji koja je zadesila Bjeloruskinju. Podsjetimo, iako se isprva mislilo da su krvni ugrušci prouzročili smrt Kolcova, policijska istraga pokazala je da je riječ o samoubistvu.

Vezano | Iznenada preminuo dečko druge teniserke svijeta, bio je hokejaš 

“Ja vjerujem da će Arina naći snagu u sebi da odigra dobar meč. Ne znam šta bih drugo još mogla reći. Ona je jedna od mojih najboljih prijateljica, znam kroz šta prolazi i to nije lako. Snažna je, izvući će snagu za sve ovo podnijeti, bilo otkuda”, rekla je Badosa.

Zanimljivo, iako se, dakle, radilo o samoubistvu, a što je potvrdila i policija u Miamiju, Sabalenka se nije povukla s turnira. Odlučila je da neće sudjelovati na press-konferencijama.

“Pričale smo dosta o svemu, obećala sam joj da ništa o svemu ovome neću reći medijima. Ne bih voljela stvarno previše o tome, ali da, pričale smo. Znam cijelu situaciju, znam šta se događa, a i za mene je to šokantno jer je to moja najbolja prijateljica, ne želim da pati. Urazumite se, moram ovdje stati o tome”, rekla je Badosa, prenosi Večernji.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,