Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković došao do druge titule Wimbledona

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je drugu titulu Wimbledona. On je u finalu nadigrao Švicarca Rogera Federera sa 3:1 u setovima, bilo je 6:7, 6:4, 7:6, 5:7 i 6:4.

Dok Federer fizički može parirati protivnicima, rezultat je uglavnom na njegovoj strani. Tako je bilo i danas. Nije se Srbijanac naigrao dobro tenisa u prvom setu. Švicarac je slavio, ali tek nakon tie breaka. (9:7).

  • Br3_PIeIYAAZOiU
  • No, kad je vremešni Federer ostao bez početne svježine, razigrao se Đoković potvrdivši u ostatku meča ulogu favorita. Sve duže razmjene udaraca uglavnom su završavale Novakovim poenima.

    Poravnao je na 1:1 (6:4), a zatim u novom neizvjesnom setu tie break pripao njemu (7:4), za ukupno vodstvo 2:1.

    Pružio je najbolji teniser svih vremena dobar otpor Đokoviću u četvrtom setu. Uzeo je Srbijanac servis protivniku, a potom ga izgubio pa je prednost pripala upornom Švicarcu koji je osvajanjem drugog seta, meč potpuno vratio rezultatskoj neizvjesnosti.

    U petom, posljednjem setu, ponovo smo uživali u fenomenalnom tenisu. Finalisti su po teškim uvjetima ponudili nekoliko prekrasnih poteza, a na kraju je slavio Srbijanac za veliko slavlje.

    Bilo je to još jedno finale nezvaničnog prvenstva svijeta koje ćemo dugo pamtiti. Federer je igrao dobro, ali pobijedio je bolji protivnik.

    Ovim trijumfom, Novak Đoković vratio se na prvo mjesto liste najboljih svjetskih tensera gdje je posljednjih mjeseci neprikosnoven bio Rafael Nadal. (radiosarajevo.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,