Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković: Visoko je jedno od energetski najmoćnijih mjesta na svijetu

Preuzmite sliku

Susretom između Novaka Đokovića i “Ostatka svijeta” kojeg čine Aldin Šetkić, Aljaž Bedene i Ivan Dodig zvanično su otvoreni novi teniski tereni u Visokom.

Samo tri dana nakon osvojenog Wimbledona Novak je stigao u Bosnu i Hercegovinu, prije revijalnog susreta osvrnuo se na razlog zbog kojeg ga Visoko toliko privlači.

“Visoka energija, visok entuzijazam i raspoloženje i naravno danas je jedan poseban događaj i za Visoko i za BiH, ali cijeli region. Mi ovdje promovišemo poruke jedinstva, mira, mladih ljudi, mladost, veselje, sport i to su poruke koje se nadamo da će odjeknuti danas”, rekao je Đoković.

Nakon odigranog revijalnog meča, na pitanje novinara gdje u Visokom crpi snagu, Đoković je odgovorio:

“Odakle svi crpe snagu u Visokom, u predivnom parku, tunelima ravne, izvor je jedan odakle se svi napajamo na ovoj predivnoj lokaciji. Dovoljno je porazgovarat sa Semirom, Sabinom i ljudima iz fondacije. Energija se osjeća, svako na svoj način doživljava. Za mene ovo je jedno od najmoćnijih energetskih mjesta na svijetu a obišao sam ih dosta. Svaki trenutak koji provedem ovdje osjećam kako me puni energijom i snagom za dalje izazove u tenisu i životu. (Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,