Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković tvrdi da je 16. decembra saznao da ima koronu, sutradan bez maske i distance dijelio pehare djeci

Preuzmite sliku

Novak Đoković tvrdi da je 16. decembra bio pozitivan na PCR testu na koronavirus, te da je zbog toga tražio medicinsko izuzeće kako bi nastupio na Australian Openu.

Ipak, ako je vjerovati njegovim riječima, to znači da je već sutradan zaražen dijelio pehare najboljim mladim teniserima Teniskog saveza Beograd.

Kao što se može vidjeti i u galeriji Teniskog saveza Beograda na Facebooku, Đoković je odvojio vrijeme da se fotografiše sa svakim djetetom posebno, ali i za grupnu fotografiju.

Vijest da je Đoković podijelio pehare baš 17. decembra prenijeli su i brojni srbijanski mediji.

  • Ono što je posebno zabrinjavajuće je da je Đoković, ako je istina da je znao da je zaražen 16. decembra, svjesno bez maske i distance boravio u zatvorenom prostoru sa više od dvadeset dječaka i djevojčica i na taj način im svjesno ugrozio zdravlje.

    Čak i dan ranije Đoković je bio u javnosti i to dva puta. Najprije je bio učesnik panela “Putem šampiona”, a potom je posjetio Poštu Srbije koja je predstavila jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”.

  • No, i dok se ne zna da li je Đoković dobio pozitivan nalaz na koronu prije ili poslije panela i ceremonije u Pošti, neodgovorno je od najboljeg tenisera svijeta potez koji je napravio sutradan.

    Naravno, ukoliko su istinite tvrdnje njegovih advokata da je 16. decembra saznao da je zaražen.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje