Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković tokom meča poludio na Ivaniševića, vikao na svoj tim

Preuzmite sliku

Nervozni Novak Đoković je pobjesnio jer nije mogao da pronađe šta mu je bilo potrebno u torbi, a njegov tim mu nije pomogao.

Srpski teniser Novak Đoković natjeran je danas da igra u dnevnom terminu na Australijen openu protiv Taylora Fritza i to na najtopliji dan od početka turnira. Kao da to nije bilo dovoljno, pa je meč protiv Amerikanca kasnio dva sata zbog previda organizatora, tako da je nervozan izašao na teren.

Igrao je dobro protiv Fritza u prvom setu, stvarao break šanse i nije uspjevao da ih materijalizuje, što ga je posebno frustriralo, dok je i jaka temperatura uzela svog maha. Uoči 12. gema prvog seta sjeo je na svoju klupu i djelovao je prilično bjesno dok je “kopao” po torbi i tražio je potrebnu hranu, piće i vitamine koje mu je spremio njegov tim, međutim nije uspio i zbog toga se tek onda posebno iznervirao na Gorana Ivaniševića.

Ako smo dobro čuli, Đoković je tražio “so”, odnosno elektrolite koji obično pomažu teniserima u takvim uslovima, ali ga niko od njegovog tima nije gledao u tom trenutku. Zato je morao da viče, na šta je Ivanišević dobacio da je “stavio u torbu sa strane”. Tražio je potom od svog tima da ga gleda, pa je trener dobacio: “Šta da gledam, je**te, sve sam ti stavio!”.

Pogledajte kako je izgledao ovaj simpatičan trenutak:

Brzo je ovo dalo potrebnu energiju Đokoviću koji je potom na svoj servis-game uspio da spasi dvije set-lopte za Fritza, a zatim i da ga potpuno slomi u tie-break u kome je zaigrao najbolji tenis od početka turnira. Bio je nezadrživ i dobio je 7:3, drugi set je ipak izgubio rezultatom 4:6.

Jasno je ipak i da ima razloga za tako nešto, prije svega zbog organizatora Australian opena koji su htjeli da ugode Amerikancima i njihovog tenisera stave u termin koji im odgovara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje