Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković teško utučen, razmišlja o daljem igranju za Srbiju: Tragičar sam, šta da radi

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković bio je teško utučen nakon što je doživio dva poraza tokom istog dana u Davis Cupu te nije uspio svoju reprezentaciju uvesti u finale takmičenja.

Đoković je izgubio u singlu od Jannika Sinnera, da bi onda doživio poraz i u odlučujućem meču dubla. Bilo mu je teško nakon poraza u ukupnom rezultatu i neutješan je sjedio na klupi.

Najbolji teniser svijeta razmatra da li će igrati za Srbiju i u budućnosti nakon svega što se desilo, ali i zbog godina te zgusnutog rasporeda. Na konferenciji za medije poručuje da još uvijek nije donio odluku.

“Ne znam da li ću igrati dalje Davis Cup. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo da igram za svoju zemlju, ali je sljedeća godina daleko. Vruća je glava još uvijek”, rekao je Đoković pred medijima.

Nakon toga, prokomentarisao je duele protiv Italije i preuzeo potpunu odgovornost. Posebno teško su mu pale tri vezane meč-lopte protiv Sinnera koje nije iskoristio.”Jedna lopta je odlučila, jedna lopta je falila. Ta lopta je bila moja i ja moram preuzeti odgovornost. Tragičar sam, šta da radim. Čestitke Italiji, zaslužili su prolazak. Igrali su odlično, posebno Sinner i u singlu i u dublu. Jedva je promašio nekoliko lopti za cijeli meč i kapa dolje”, zaključio je rekorder po broju Grand Slam titula.

Za kraj, srbijanski teniser nije imao snage da sumira godinu i pred sebe postavlja nove ciljeve za narednu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,