Nedjelja, 16. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković šokantno ispao sa turnira u Ženevi

Preuzmite sliku

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije uspio plasirati se u finale turnira u Ženevi poslije poraza od češkog igrača Tomasa Machaca u tri seta.

Novak u švicarskom gradu ni na turniru serije 250 nije izborio svoje prvo finale ove godine, poslije dva polufinala u Australiji i Monte Karlu.

Mahaču je za pobjedu bilo potrebno nešto više od dva sata tenisa promenljivog kvaliteta na obje strane i na kraju je slavio sa 6:4, 0:6, 6:1, pa će u finalu igrati sa pobjednikom okršaja Caspera Ruuda i Flavia Cobollia.

Novak je igrao na jednoj od dvije krajnosti tokom čitavog meča. Ili su mu udarci bili savršeni, ili očajni, pa su ili brisali linije, ili odlazili toliko daleko u aut, da je to djelovalo kao da ne dolazi iz kuhinje prvog reketa planete, prenosi Nova.rs.

Te oscilacije su, uz nervozu i fizičke probleme zbog kojih je Đoković posebno u prvom i drugom setu više puta pokrivao glavu peškirom ili se za nju držao rukama, pomogli Mahaču.

Jedan poen iz rane faze trećeg seta može da se izdvoji, jer djeluje da je potpuno izbacio Đokovića iz ritma. Na 15:30 u drugom gemu i servisu Mahača, Đoković se obratio Miljanu Amanoviću u svom boksu poslije promašenog udarca i nakon toga je sve krenulo nizbrdo. Mahač je napravio dva brejka, Đoković se iznervirao i igra mu se raspala.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje