Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković o klađenju, traži dio novca za tenisere: “Ne možemo ovo više da dozvolimo”

Preuzmite sliku

Popularno

Novak Đoković uživa u odmoru nakon titule na US Openu i polako se priprema za završni dio sezone gdje ga očekuju masters u Parizu, završni masters i završni turnir Davis kupa.

Novak je iskoristio to vrijeme i da se posveti svojoj teniskoj organizaciji PTPA koja se bori za bolji položaj igrača i igračica pogotovo kada je u pitanju finansijski dio priče.

Zbog toga je pričao i odlasku u penziju.

“Znam da veliki dio novca odlazi na penzije igrača i to je nešto što sam oduvijek podržavao. Međutim, treba da se podsjetimo da su one dostupne tek kada napunite 50 ili 55 godina. Tako da za igrače, kada se penzionišu sa 30 ili 35 godina, treba da čekaju 20 i više godina da bi počeli da dobijaju benefite iz tog dogovora i mislim da je to jedan od primarnih izvora u tenisu”, rekao je Novak.

On se osvrnuo i na osetljivu temu klađenja.

“Mislim da teniseri nisu dovoljno svjesni ili se ne trude dovoljno za svoj dio novca od klađenja. Mnogo više daju nego što primaju. Doslovno ništa ne dobijaju, a daju svoja imena koja se provlače kroz razne kladioničarske platforme i sajtove. Tako da milijarde i milijarde dolara cirkuliše na sedmičnom nivou od turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanom položaju kada je ta situacija u pitanju i smatram da moramo više da pričamo o tome. Moramo da podignemo svest kod tenisera. Ne možemo ovo više da dozvolimo”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje