Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković nakon tri sata igre savladao domaćeg tenisera za treće kolo Australian opena

Preuzmite sliku

Popularno

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Alexei Popyrina sa 3:1 u drugom kolu Australian opena.

Dobro je krenulo. Đoković je prvi set uzeo sa 6:3. Pokazao je sigurnu igru, sve je funkcionisalo.

Jedan break je bio dovoljan da prevagne prvi set u svoju korist.

Alexei Popyrin je potom došao do poravnjanja rezultata portiv srpskog igrača. Đoković je dosta slabije otvorio ovaj set, mučio se sa servisom. Popirin je na 5:3 servirao sa set, Novak je vratio break, ali je odmah u sljedećem gemu pretrpio break i tako je Australijanac poravanao u setovima.

Vezano | Đoković isprovociran tokom meča tražio od navijača da siđe da se obračunaju: “Dođi i kaži mi to u lice”

Treći set poslije tiebreaka ide na stranu srpskog tenisera. Bilo je gusto, spasavao je Novak čak čeitiri set lopte, od  toga je Australijanac imao tri vezane. Ali po ko zna koji put, Đoković izlazi kao pobjednik. Sa 7:4 je uzeo ovaj set u odlučujućem trinaestom gemu.

I kako to obično biva, poslije jednog takvog seta ostalo je bila rutina sa srpskog tenisera. Ponovo je Đoković izgledao smirenije, staloženije. Popyrinove bombe iz servisa nisu bile toliko razorne, Novak je lakše čitao servis.

Jedan break je bio dovoljan i pored toga što je na 5:2 imao tri vezan meč lopte na servis Australijaca koji ih je spasio dobrim servisima. Novak je sigurno odservirao i sa 6:3 uzeo četvrti set, a time i meč.

U trećem kolu Đokovića očekuje dule protiv Argentinca Tomas Martin Etcheverrya. Ova dva tenisera su se dosada susrela dva puta, a srpski teniser je bio bolji u oba susreta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje