Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković je prošle godine protjeran iz Australije, sada su mu poželjeli dobrodošlicu

Preuzmite sliku

Srpski teniser Novak Đoković doputovao je u utorak u Australiju, nešto manje od godinu dana otkako je deportovan iz te zemlje nakon što je odbio da se vakciniše protiv koronavirusa, tvrdi agencija Beta.

‘Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. On putuje u Adelaide’, teniski savez Australije objavio je na svojim stranicama i tako potvrdio je da je Đoković stigao. Prvi Grand Slam turnir sezone Australian Opena održat će se od 15. do 29. januara u Melbourneu.

Srbinu je zabranjen nastup na Australian Openu 2022. nakon što je protjeran iz zemlje zbog statusa vakcinacije. Nije bio vakcinisan protiv Covida-19, pokušao se vratiti na teritorij uz izuzeće koje je konačno odbijeno i izbačen je neposredno prije početka turnira nakon što je proveo nekoliko dana u pritvorskom centru. Dobio je i trogodišnju zabranu pristupa.

Ali obaveza vakcinisanja je u međuvremenu ukinuta u Australiji, a Đoković (35) je dobio vizu nakon što mu je u novembru ukinuta zabrana putovanja. Peti teniser svijeta igrat će prvo na turniru u Adelaideu koji počinje u nedjelju.

– U prošlosti sam uvijek imao priliku započeti jake takmičarske sezone u Australiji i volim tamo igrati – rekao je Đoković u petak u Dubaiju.

– Nakon onoga što se dogodilo prošle godine, nadam se da ću dobiti pravu dobrodošlicu i da će mi to pomoći da igram svoj najbolji tenis – dodao je osvajač 21 Grand Slam naslova. (Beta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,