Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković dobio pitanje o Palestini i Izraelu: Kao dijete rata, šaljem ljubav svim civilima koji pate

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser govorio o aktuelnom sukobu na Bliskom istoku između Izraela i Palestine

Novak Đoković je uspješno započeo nastup na mastersu u Parizu – lako je pobijedio Argentinca Thomasa Martina Etcheverryja u dva seta. Poslije duela je na konferenciji za medije odgovarao na pitanja stranih novinara, a predstavnike medija zanimalo je Novakovo mišljenje o tekućem sukobu na Bliskom Istoku, prenosi Sport Klub.

Đoković je žrtvama rata uputio poruku mira.

“Kao dijete rata, veoma me povrijeđuje ono što se dešava u svijetu, a dešava se već neko vrijeme, ne samo u Izraelu i Palestini, već širom svijeta. Užasno je to. Šaljem ljubav svim civilima koji pate i nadam se da će se sve okončati ubrzo. Uvijek zagovaram mir i to je moja poruka. Šaljem im ljubav“, rekao je Novak Đoković.

Druga tema bila je činjenica da je Đoković ne sarađuje sa menadžmentom koji ga je zastupao tokom prethodne decenije.

“Da, promijenio sam svoje menadžere. Edoardo i Elena su bili sa mnom više od deset godina, ali više ne sarađujemo. Naravno, ostali smo prijatelji, ali profesionalno smo odlučili da krenemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje kada je menadžment u pitanju, ali i čitav pristup stvarima van terena. Tek je početak, prelazni period nije lak jer smo dugo radili zajedno. Biće potrebni mjeseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve“, zaključio je osvajač 24 grand slam titule.

Turnir u Bercyju, koji se usljed sponzorstva zove “Acor arena”, održava se od 1969. godine, a podloga je tvrda. Prethodne sezone pehar je osvojio Holger Rune, koji je u finalu pobijedio Novaka Đokovića. Inače, Đoković je daleko najuspješniji igrač u historiji ovog turnira – osvajao je titulu šest puta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,