Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đoković citirao Ibrahimovića: Pare nisu bitne, mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo

Preuzmite sliku

Srbijanski teniser Novak Đoković prvi je finalista završnog Mastersa u Torinu gdje se plasirao pobjedom protiv Taylora Fritza rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (5) i 7:6 (6), a nakon meča dobio je zanimljivo pitanje novinara o novcu koji je zaradio tokom karijere.

Kolege novinare ja zanimalo da li mu do glave “dopiru dolari” koje je zaradio tokom karijere, nakon čega je Novak poručio:

“Ne. Samo euri i dinari”, odgovorio je u šaljivom tonu, a potom se sjetio Zlatana Ibrahimovića.

“Ispričat ću vam šta je Ibrahimović rekao kada su ga u Americi upitali zašto nije prihvatio 100 miliona dolara da pređe iz jednog kluba u drugi. ‘Pare nisu bitne. Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para’. Naravno, ovo je bila dobra šala, i to što sam je citirao ne znači da i ja tako mislim i govorim”, rekao je Novak.

“Informacije o našim primanjima su javno dostupne svima, a ono o čemu mediji ne pišu su porezi i ostali troškovi koje plaćamo. Naravno, ne želim da se na to žalim, niti da to bude tema o kojoj bih sada pričao. Imao sam mnogo sreće u životu, i bio sam blagosljoven da ta primanja budu posljedica mog bavljenja tenisom i uspjeha koje sam ostvarivao – zajedno sa svojom porodicom i timom. Svaki euro koji sam zaradio stvoren je kroz težak rad, znoj i suze – i ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer dobro znam šta znači i kako izgleda nemati ništa za stolom – među pet članova porodice, tokom rata i sankcija. Ne zaboravimo odakle dolazim i u kojim vremenima sam odrastao”, naglašava Novak.

Đoković je jedini teniser u historiji koji je premašio 140 i 150 miliona dolara u nagradnom fondu u karijeri, a na završnom Mastersu u Torinu dodatno će povećati svoju zaradu.

Najbolji igrač svijeta prije nastupa u Torinu inkasirao je 159.951.008 dolara, a samo učešće na turniru donijelo mu je 160.000 dolara, dok pobjeda u grupi donosi 383.300 dolara.

Ukoliko bi osvojio Masters u Torinu zaradio bi ukupno 4.740.300 dolara, te bi se približio cifri od nevjerovatnih 170 miliona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,