Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Davis Cup: BiH u Mostaru igra protiv Njemačke, bh. teniseri vjeruju u pobjedu

Preuzmite sliku

Davis Cup selekcije BiH i Njemačke će 16. i 17. septembra u Mostaru igrati meč prve svjetske grupe.

Tim povodom danas je u Mostaru održana i press konferencija.

Iz našeg Saveza je potvrđeno da će za BiH nastupati Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Andrej Nedić i Tomislav Brkić.

Za selekciju Njemačke igraju Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Maximilian Marterer, Kevin Krawietz i Tim Putz.

Mečevi u subotu počinju od 12:00 sati, a u nedjelju u 10:30 sati.

Važna informacija je da su sve ulaznice za subotnje mečeve rasprodate, dok ih je za nedjelju još moguće kupiti po cijeni od 20 KM za cijeli dan. Karte se mogu kpiti putem platforme Kupikartu.ba ili u prostorijama TK Mostar.

Damir Džumhur je na press konferenciji kazao su Nijemci zahtjevan protivnik, ali da se nada da će naš tim doći do pobjede.

“Ovaj put igramo sa jednom od najjačih reprezentacija svijeta, selekcijom Njemačke. Jaka su ekipa koja ima nekoliko igrača u top 50, dublovi su u prvih 15, tako da će biti jako zahtjevan duel. Dobra stvar je što je većina naših igrača ušla u dobru formu i ja se nadam da ćemo uspjeti doći do željenog rezultata, a to je pobjeda”, rekao je Džumhur i dodao:

“Svaki meč će biti otvoren. Naša prednost je što igramo na domaćem terenu, a njihova prednost što su u ovom trenutku bolje rangirani. Ja sam u dobroj sam formi i zadnjih 15 dana sam igrao na visokoj razini. Nadam se da će se to nastaviti u Mostaru.”

Tomislava Brkića raduje što su Džumhur i Fatić u veoma dobroj formi.

“Raduje nas što je Damir u dobroj formi, kao i Nerman koji je prvi put ušao u kvalifikacije grand slam turnira i to će mu sigurno dati dodatno samopouzdanje. Idemo meč po meč. Svakako mislim da naši igrači imaju kvalitetu da igraju protiv Nijemaca i nadam se da već prvog dana možemo doći do pozitivnog rezultata.”

Prisutnim novinarima obratio se i selektor Zrnić.

“Radimo po planu, a plan je da do petka uradimo ustaljeni program. Htio bih pohvaliti sve momke. Drago mi je što Damir Džumhur dolazi nakon osvojenog turnira, a jako važna stvar je i da imamo Nermana Fatića, koji diže formu.

Potvrdio je da pripada visokom teniskom društvu. Važno je da je Mirza Bašić sanirao povredu i dobro trenera. Imamo i mladog Andreja Nedića koji je napredovao na rang listi. Puno nam pomaže na treninzima. Jako je odgovoran. On može napredovati uz starije kolege.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,