Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Članovi TK Sloboda Kunosić i Đinđovski osvajači otvorenog prvenstva Tuzle

Preuzmite sliku

Popularno

Na terenima pod Slanom Banjom održano je otvoreno prvenstvo Tuzle do 14 godina u organizaciji TK Sloboda. 

U obje kategorije titulu najboljih osvojili su članovi TK Sloboda. Kod djevojčica dominantno titulu je osvojila talentovana teniserka Zana Kunosić, dok je kod dječaka bolji od ostalih bio Adi Đinđovski.

U prvom kolu Kunosić je bila bolja od Sare Tripić u meču u kojem je izgubila samo jedan gem (6:1, 6:0). U polufinalnom susretu jednaka dominacija talentovane članice TK Sloboda protiv Anđele Bunić rezultirala je novom ubjedljivom pobjedom (6:0, 6:1).

U finalnom susretu Zana Kunosić je odigrala fantastično te svojoj protivnici iz Sarajeva Emani Muslim prepustila samo dva gema u cijelom meču (6:1, 6:1).

Sa samo četiri izgubljena gema na cijelom turniru Kunosić je dominantno osvojila titulu te još jednom pokazala da se radi od jednoj od najtalentovanijih teniserki do 14 godina u BiH.

  • U kategoriji dječaka, titulu je osvojio Adi Đinđovski (TK SLoboda) koji je do finala stigao bez izgubljenog gema. Najprije je savladao Mirzu Bešića (6:0, 6:0), a u polufinalnom susretu i Dinu Tanovića (6:0, 6:0).

    U finalnom susretu Đinđovski je savladao znatno mlađeg Adiana Kurtćehajića (TK Zmaj od Bosne) koji je pružio dostojan otpor te potvrdio da se radi o jednom od najtalentovanijih tenisera svog uzrasta.

    Đinđovski je u finalnom susretu savladao Kurtćehajića rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje