Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Američka teniserka najavila da sa 30 godina ide u penziju, pa osvojila najveću titulu u karijeri

Preuzmite sliku

Američka teniserka Danielle Collins osvojila je titulu na turniru u Majamiju, pošto je u finalu savladala Jelenu Ribakinu iz Kazahstana 7:5, 6:3.

Danielle Collins, do sada 53. teniserka svijeta, nastavila je veliku seriju iznenađenja iz protekle sedmice, pošto je u borbi za trofej iznenadila grand slam šampionku.

Amerikanka je poslije nešto više od dva sata igre prvi put stigla do titule iz serije VTA 1.000, a ovo joj je ukupno treća u karijeri.

Ona ima 30 godina i u januaru je istakla da će na kraju 2024. okončati igračku karijeru, a sada će posle najvećeg uspeha u karijeri napredovati na čak 22 poziciju na VTA listi.

“Za mene je ovo kao da je san postao java. Prva velika titula sa 30 godina, velika podrška na svakom koraku… Nikada neću ovo zaboraviti”, poručila je Collins koja je do sada u karijeri osvojila samo trofeje u Palermu i San Joseu.

Kako je istakla, ne zna kada će objaviti zvanični kraj karijere ove godine, a već sljedeće sedmice igra na turniru u Charlestonu gdje će se u prvom kolu sastati sa Paulom Badosom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,