Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srušena neugodna tradicija: Golom Ahmetovića Sloboda savladala Slaviju u gostima

Preuzmite sliku

Gledajući u prošlost duela sa Slavijom na njihovom terenu, Crveno – crni su do ove utakmice imali izrazito negativan skor u Istočnom Sarajevu. 

slavija-sloboda5-2015U premijerligaškim takmičenjima ekipa Slobode je kod Slavije gostovala devet puta, a tamošnji travnjak neporaženi su napustili tek jednom! Bilo je to u sezoni 2008/09, a meč je okončan bez golova 0:0. Domaćini su slavili osam pobjeda uz gol razliku 14:3 u njihovu korist.

I prije same utakmice izabranici Husrefa Musemića najavljivali su otvorenu igru. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti kada je Ahmetović na ubačaj Mehidića uspio savladati golmana Slavije, te dovesti crveno-crne u vodstvo. Fudbaleri Slavije u nastavku utakmice nisu pokazali dovoljno znanja i spretnosti kako bi izjednačili rezultat, pa se fudbaleri Slobode u Tuzlu vraćaju sa punim plijenom. Ovom pobjedom Sloboda trenutno zauzima 6. mjesto na tabeli.

U narednom trećem kolu BHT Premijer lige BiH fudbaleri Slobode na Tušnju će dočekati ekipu Borca iz Banja Luke. (Tuzlanski.ba)

  • fukare-istocno-sarajevo
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,