Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sigurna pobjeda: Na Tušnju Sloboda savladala Orašje (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 26. Kola Prve lige FBiH Sloboda je na Tušnju zasluženo savladala ekipu iz Orašja.

Pred utakmicu na Tušnju iz tabora popularnih Labudova najavljivali su žestok otpor na terenu. Početak utakmice protekao je bez izglednijih prilika, dok je nekoliko ozbiljnijih šuteva u nastavku gostujući golman uspješno osujetio.

Ipak u 30. minuti Sloboda dolazi u vodstvo a strijelac vodećeg pogotka bio je Huseinbašić u 30. minuti. Minimalnim vodstvom okončano je prvo poluvrijeme utakmice.

U nastavku nekoliko izglednih prilika za crveno-crne a drugi pogodak i konačan rezultat utakmice postavio je rezervista Jasmin Mujkić golom u 81. minuti.

Ovo je bila 19. prvenstvena pobjeda Slobode, a već naredno kolo u Srijedu Sloboda u Mostaru igra izuzetno važnu utakmicu protiv HNK Branitelja kada će biti jača za Moranjkića i Redžepija.

U Bihaću Jedinstvo je minimalnim rezultatom 1:0 savladalo ekipu Podgrmeča, dok u narednom kolu ekipu iz Bihaća očekuje neugodno gostovanje u Kaknju protiv ekipe Rudara.

Ovom pobjedom Sloboda je zadržala lidersku poziciju na tabeli i ukupno dva boda prednosti nad ekipom iz Bihaća. Do kraja prvenstva crveno-crni sami odlučuju o svojoj sudbini a eventualnom pobjedom u Mostaru protiv ekipe Branitelja, ulazak u Premijer ligu bio bi izuzetno blizu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje