Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zmajevi uoči duela protiv Švedske: “Trebamo iskoristiti ovu utakmicu, dat ćemo maksimum”

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija BiH sutra duelom protiv Švedske započinje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Svoj očekivanja pred nastup na Evropskom prvenstvom dao je desni bek Marko Panić.

“Očekivanja su da igramo dobar rukomet, da uđemo rasterećeni u utakmicu jer sigurno da je Švedska bolja reprezentacija od nas, tu nemamo šta diskutovati. Trebamo iskoristiti ovu utakmicu da popravimo slabe strane koje smo imali u prethodnim utakmicama i opušteno igrati lijep rukomet”, rekao je Panić

Marko Panić se osvrnuo i na raspored utakmica.

“Ja sam se toga i pribojavao. Volio bih možda da je raspored drugačiji i da igramo prvu protiv Gruzije, da ne bismo pali u glavi ako izgubimo protiv Švedske nekom velikom razlikom. Što se mene tiče, ja bih ušao totalno rasterećeno u utakmicu i probao da iskoristimo priliku da se što bolje uigramo za predstojeće utakmice.”

Lijevi bek, Mirko Herceg, kazao je da je možda  i dobro što Zmajevi prvu utakmicu igraju protiv Švedske.

“Očekivanja su da odigramo što bolju utakmicu. Igramo protiv jednog od favorita prvenstva. Možda je i dobro što je prva utakmica protiv Švedske, da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Idemo opušteno u utakmicu i nadam se što boljem rezultatu. Psihički je možda lakše što protiv najtežeg protivnika igramo prvu utakmicu i onda slijede pod navodnike lakši protivnici. Nadam se da ćemo ispoštovati neke naše zacrtane ciljeve i da ćemo tu utakmicu privesti dobro.”

Također i pivot Senjamin Burić smatra da je dobro što se prva igra protiv Šveđana.

“Očekivanja su da mi pružimo našu najbolju utakmicu, a koji će rezultat biti vidjet ćemo. Bitno je da damo sve od sebe, uđemo hladne glave. Znamo šta su Švedi i da su jedni od favorita na ovom Evropskom prvenstvu. Naša najveća šansa je da im zaustavimo brzu polukontru i ako ih svedemo na što manje golova mislim da imamo šansu za bolji rezultat. Po meni, to je i bolje nego da igramo tipa treću kada smo već istrošeni. Prva utakmica protiv najtežeg protivnika, a onda dvije protiv uslovno rečeno lakših, protiv kojih imamo šansu”, zaključio je Burić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje