Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U derbiju kola rukometaši Slobode prekinuli nevjerovatan niz Izviđača

Preuzmite sliku

Večeras su se u okviru 20. kola Premijer lig za rukometaše u derbiju kola sastali Sloboda i Izviđač CO iz Ljubuškog a pobjedu su zasluženo slavili domaći rukometaši. 

Susret pred punim tribinama male dvorane u Mejdanu između Slobode i Izviđača opravdao je epitet derbija kola.

  • Iako je početak susreta obilježila izjednačena igra u kojoj se igralo gol za go, domaći rukometaši su brzo preuzeli kontrolu i stvorili nedostižnu razliku pa je Sloboda na kraju susreta slavila pobjedu 39:35 čime je lideru nanijela prvi ovosezonski poraz.

    Podsjećamo, Izviđač CO je prije ovog susreta imao čak 30 utakmica bez poraza i to je svakako nešto što je rijetkost na našim prostorima, time večerašnja pobjeda Slobode ima i veću težinu.

    Ipak, i ekipa Pere Miloševića je u odličnom naletu jer je dobil tri derbija (Gračanica i iskra u gostima i Leotar u Mejdanu), jednu lakšu (Bosna Visoko) i to vrlo ubjedljivo, a večeras je skalp skinut i “Skautima” iz Ljubuškog.

    Za derbi u Mejdanu u konačnici možemo reći da je Sloboda definitivno potvrdila kvalitet koji posjeduje u nastavku prvenstva u kojem još uvijek ne znaju za poraz.

  • Najefikasniji u redovima Slobode bili su Benjamin Čičkušić 12, Haris Buljina 11 pogodaka, Pavlak sa 6, Bečić i Suhonjić po 2. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Pavlović 11, Vukđić 9 i Šaravanja 8 pogodaka. 

    Slijedi reprezentativna pauza nakon čega se prvenstvo BiH nastavlja. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,