Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Terzić: Ne znam kako ove sudije dođoše u BiH, mi smo mala ekipa (VIDEO)

Preuzmite sliku

U prepunom Mejdanu sinoć je rukometna reprezentacija BiH poražena od Bjelorusije 25:31, u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Kapiten naše selekcije, Mirsad Terzić bio je nezadovoljan igrom, ali i suđenjem što je pokazao u izjavi nakon utakmice.

– Mislim da smo “srljali”, nismo ispoštovali dogovor, imali smo mnogo grešaka, odbrana nije bila kompaktna, ne mogu navesti nijedan segment koji je bio dobar zajedno sa ovim sudijama koji su opet Rusi – rekao je Terzić i dodao:

– Ne znam kako dođoše ovdje u Bosnu i Hercegovinu da sude, ali nema veze to je EHF, to je tako. Mi smo Savez koji stoji jedva na nogama u poređenju sa Bjelorusima koji organizuju SEHA ligu… Mi smo mala ekipa, ali nećemo o sudijama. Moramo mnogo toga da popravimo u našoj igri, jer stvarno da ne tražimo izgovore, ne znam je li to vrućina ili stres pred ovom divnom publikom ali ima mnogo toga da se popravi – zaključio je Terzić.

U posljednjem kolu naša selekcija igra u Češkoj koja je pobjedom nad Fincima osigurala plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranici Bilala Šumana su sada treći u grupi i imaju šansu, ako se ostali rezultati “poklope” biti jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,