Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve spremno za večerašnji meč: Pogledajte kako izgleda svlačionica ‘Zmajeva’ pred utakmicu sa Norveškom

Preuzmite sliku

Evropsko prvenstvo u rukometu (igra se u Norveškoj, Švedskoj i Austriji) počelo je u četvrtak, a naša selekcija će u petak od 20,30 sati igrati duel grupe D protiv domaćina Norveške.

Svlačionica pred večerašnji duel protiv domaćina, Norveške, uveliko je spremna.

BiH će ovo biti prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu i imat će težak zadatak u grupi.

Osim Norveške, protivnici rukometnim Zmajevima će biti Francuzi, višestruki europski i svjetski prvaci, te Portugal.

Norvežani i Francuzi spadaju u red glavnih favorita za osvajanje medalja, dok Portugalci godinama unazad mnogo ulažu u rukomet i konstantno napreduju.

Sam plasman naše reprezentacije na ovo takmičenje je veliki uspjeh, a eventualni nastup u drugom krugu (dvije prvoplasirane selekcije iz grupe će izboriti plasman u narednu rundu) bio bi podvig kada se uzmu sve okolnosti i nedaće koje su u prethodnom periodu pratile bh. tim.

Izabranici Bilala Šumana sva tri meča u grupi D igrat će u Trondheimu i sigurno da će imati podršku bh. navijača, koji apsolutno na svakom sportskom događaju bodre svoje ljubimce.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EP-u će predstavljati Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.

Riječi podrške rukometnim ‘Zmajevima’ uputio je i Edin Džeko putem društvenih mreža gdje je napisao:

Budite hrabri, budite jaki, budite svoji i uživajte, jer samo vi znate šta ste prošli da se plasirate na Euro i šta još prolazite. Budite ponosni na sebe, jer svi su već ponosni na vas i radujte se utakmici protiv Norveške.

Danas je vaš dan, a vi ste već dokazali da ste pobjednici… Sretno momci! #IdemoJako #LoveBosnia #LoveHercegovina #BiHNor #Handball #Euro (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje