Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometašice Jedinstva igraju “Challenge cup” zahvaljujući podršci Vlade TK i Grada Tuzla

Preuzmite sliku

Za razliku od prošle godine iako su bile izborile pravo nastupa na EHF-ovom Challenge Cup-u ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nisu nastupile, rukometašice „Jedinstva AtlasRelax“ ove će godine ipak uzeti učešće u ovom međunarodnom takmičenju.

Naime Vlada TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem i Grad Tuzla na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem danas su upriličili prijem za predstavnike OŽRK “Jedinstvo AtlasRelax” i tom prilikom obećali da će podržati učešće tuzlanskih rukometašica u Challenge cup-u.

„U skladu sa našom dosadašnjom praksom Vlada će podržati učešće našeg kluba u jednom tako renomiranom takmičenju kao što je EHF-ov Challenge Cup. Osim sportskog značaja, ovo učešće na najbolji će način promovirati Tuzlu, Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu“ rekao je tokom sastanka premijer Gutić, te pozvao i lokalnu zajednicu da se uključi i pomogne učešće rukometašica na ovoj renomiranoj međunarodnoj sportskoj smotri.

„Mogu reći da prilično dobro razumijem stanje u kantonalnom budžetu i imajući u vidu tu činjenicu, moram istaći da svi sportski savezi, klubovi i udruženja trebaju biti zadovoljni za iznosom sredstava koji im biva doznačen. Ta sredstva sigurno nisu dovoljna, ali su odraz trenutnih realnih mogućnosti, i ja sam na tome Vladi zahvalan“ rekao je ovom prilikom Alija Hasić, član Skupštine Kluba.

„Mi razumijemo stanje u kojem se sportski klubovi nalaze i nastojimo, maksimalno podržati njihove aktivnosti, a posebno one koje imaju međunarodni karakter. Kako bi smo stvorili preduslove da ta pomoć bude još efikasnija i uopće kvalitetnija, Vlada će oblast sporta, uz kulturu, izdvojiti iz resora ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te im dodati i oblast brige za mlade. Formiranjem novog Ministarstva za kulturu, sport i mlade kreirat ćemo i obavezu da se ovim oblastima u narednom periodu posveti više pažnje“, zaključio je premijer Gutić.

  • I gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, također je danas, u Gradskoj upravi, prijem za predstavnike Omladinskog ženskog rukometnog kluba Jedinstvo AtlasRelax Tuzla i tom prilikom kazao kako će Grad Tuzla podržati nastup tuzlanskih rukometašica u Evropi.

    Kako saznajemo Vlada TK i Grad Tuzla će izdvojiti po 10.000 KM za učešće OŽRK „Jedinstvo AtlasRelax“ u Challenge cup-u. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje