Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Vardara igrali mjesecima bez plate, nisu htjeli napustiti klub, danas su postali šampioni Evrope

Preuzmite sliku

Rukometaši Vardara iz Skoplja novi su klupski prvaci Evrope.

Šampion Sjeverne Makedonije u večerašnjoj finalnoj utakmici EHF Lige prvaka u Kelnu (Njemačka) bio je bolji od mađarskog Vezsprema, rezultatom 27:24, te drugi put postao prvak Starog kontinenta.

Niko im nije davao šanse da će pored Barcelone i Veszprema doći do naslova, ali je skopski velikan prvo napravio nestvaran preokret protiv Barce u polufinalu, a zatim je u finalu dominirao protiv mađarskog giganta.

Uspjeh tima iz Skoplja je još i veći kada se zna da su igrači već mjesecima bez plate. Igraju bez novca već devet mjeseci i dugovanja prema njima su zaista ogromna.

  • Makedonski tim odlično je odigrao prvih 30 minuta, pa na pauzu između dva poluvremena otišao sa zavidnom prednošću od pet golova (16:11).

    Na startu drugog dijelu mađarska ekipa je zaigrala furiozno, te se u potpunosti vratila u utakmicu već u 41. minutu, kada se prednost Vardara istopila na gol. Ipak, igrači tima iz Skoplja uspijevali su održati prednost, a meč je na koncu prelomljen kada je u 59. minutu hrvatski internacionalac Ivan Čupić pogodio iz sedmerca za, ispostavit će se, konačnih 27:24.

    U meču za treće mjesto danas ranije igrači Barcelone trijumfovali su nad Vive Kielceom – 40:35.

    U jučerašnjim polufinalnim utakmicama Vezsprem je pobijedio Kielce, rezultatom 33:30, dok je Vardar uspio nadoknaditi sedam golova zaostatka, te u spektakularnom finišu savladati favorizovanu Barcelonu – 29:27. (Agencije)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,