Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode se časno oprostili od Evropskog kupa

Preuzmite sliku

Rukometaši MRK KRKA ostvarili su pobjedu u osmini finala EHF Evropskog kupa nakon što su u revanš susretu savladali rukometaše Slobode iz Tuzle.

Nakon pobjede u prvom susretu rezultatom 19:15 protiv RK Sloboda prije sedam dana u Tuzli, danas su na domaćem terenu u dvorani Marof potvrdili svoju nadmoć i slavili rezultatom 29:26 (14:11), pred punim tribinama.

  • Već su u prethodnom susretu u Tuzli rukometaši Krke napravili su prvi korak za prolazak među osam najboljih, a danas su pred domaćim navijačima i potvrdili svoju kvalitetu.

    Od početka do kraja kontrolisali su tok utakmice, čak su u prvom poluvremenu imali prednost od šest golova. Iako je bilo izazova u nastavku, njihov put prema četvrtfinalu nije bio doveden u pitanje.

  • Najefikasniji u sastavu domaćih danas su bili Marko Majstorović sa devet i Luka Muhič sa šest golova.

    Osim što su izborili prolaz u četvrtfinale, rukometaši Krke pokazali su impresivan niz pobjeda, eliminirajući Viljandi iz Estonije i Vise iz Belgije. Ždrijeb parova četvrtfinala očekuje se u utorak, 20. februara, u podne u sjedištu EHF-a u Beču.

  • Nakon utakmice, trener MRK KRKA, Mirko Skoko, izrazio je zadovoljstvo pobjedom te istaknuo važnost podrške navijača. Luka Muhič, igrač MRK KRKA, također je bio zadovoljan igrom svoje ekipe i atmosferom na tribinama.

  • Igrač RK Sloboda, Nikola Grubić, priznao je nadmoć protivnika, ističući kvalitetu Krke i istovremeno pohvalivši atmosferu i organizaciju u Novom Mestu.

    “Razočarani smo jer smo imali dobru priliku da se pokažemo u ovom dijelu takmičenja kao klub. Obje ekipe su imale jednake šanse za prolaz dalje prije ovog susreta, ali je Krka ovoga puta bila bolja. Već na domaćem susretu u Tuzli smo razočarali kada smo izgubili utakmicu sa četiri gola razlike, tako da je bilo teško nadoknaditi zaostatak u Novom Mestu. Krka je nedvojbeno tehnički i taktički puno bolja ekipa, za plasman u daljnje takmičenje i zaslužuju iskrene čestitke. Moram istaknuti da je atmosfera u dvorani bila vrhunska, također bih pohvalio organizaciju, jer smo se u Novom Mestu zaista osjećali kao kod kuće” – kazao je Grbić.

    Muški rukometni klub KRKA pružio je impresivan sportski spektakl, dokazavši svoju dominaciju na terenu. (Foto: MRK Krka)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje