Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode pred važne Garantujemo bespoštednu borbu

Preuzmite sliku

Rukometni klub Sloboda u nedjelju u 18 sati dočekuje ekipu slovenačke Krke u prvoj utakmici osmine finala EHF Evropskog kupa.

Utakmica se igra u Velikoj dvorani Mejdana, a cijena ulaznice je 5 KM.

Predstojeći susret su najavili sportski direktor RK Sloboda Mirza Bulić, šef Stručnog štaba Mirko Mikić i rukometaš Crveno- crnih Luka Knežević.

  • “Dolazak do osmine finala postavlja jedan veliki uspjeh što se tiče našeg kluba, ali ne želimo stati na tome i zadovoljiti se samo tim uspjehom. Želimo da probamo proći i u četvrtfinale Evropskog kupa. Svi u klubu smo proteklih mjesec dana fokusirani na nedjeljnu utakmicu s ekipom Krke i čitav ovaj pripremni period podredili smo utakmici s Krkom. Što se tiče Uprave kluba i ljudi koji rade u klubu, pokušali su napraviti maksimalne uslove i obezbijediti dobru atmosferu za ovu utakmicu, a što se tiče ekipe tu vlada veliki optimizam. Mislimo da ćemo na ovoj utakmici svi u klubu dati sve od sebe da bismo uspjeli proći u sljedeću fazu takmičenja. Ovim putem želim pozvati i sve navijače, ljubitelje rukometa, navijače Slobode da dođu u Mejdan da budu naš osmi igrač, da probamo napraviti atmosferu i bolju nego što je bila protiv Spor Tota. To će sigurno puno značiti našim igračima tako da u nedjelju svi u 18 sati pravac Mejdan“, kazao je Mirza Bulić.

  •  

    O načinu na koji se ekipa priprema za utakmicu govorio je šef struke, Mirko Mikić.

    “Privodimo kraju, ostala su još dva treninga do nedjeljnog duela. Zaista smo se potrudili da ovo spremimo najbolje što možemo, apsolutni fokus je bio skoro u čitavom pripremnom periodu na ovu utakmicu. Ostale su još neke sitnice, ovo do sada ide dosta dobro, momci dobro treniraju, dobro su odgovorili na sve zahtjeve koji su postavljeni pred njih i poprilično sam optimista zbog svega toga. Nezahvalno je u sportu prognozirati neke rezultate, ali ono što ja mogu garantovati jeste jedna bespoštedna borba, jedan ogroman motiv što ne znači da taj motiv ne može biti još veći. Shodno tome, iskoristio bih ovu priliku da pozovem ljude da dođu na utakmicu, da nam pomognu, da se popuni Mejdan, da nam olakšaju i pokušaju iz svih nas izvući i preko maksimuma. S nestrpljenjem iščekujemo tu utakmicu i nadamo se najboljem”, kazao je Mikić.

  • Na kraju, priliku da pozove sve navijače na utakmicu iskoristio je Luka Knežević, ističući važnost pune dvorane Mejdana.

    “Pripremni period smo iskoristili da se maksimalno pripremimo za ovu evropsku utakmicu, čekamo je s velikim nestrpljenjem, ali s druge strane, moramo ući u utakmicu na način da je gledamo kao i svaku drugu. Ovim putem bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju jer to dosta znači nama igračima”, rekao je Knežević.

    Utakmica je na rasporedu 11. februara u 18 sati u Velikoj dvorani Mejdana, a cijena ulaznice je 5 KM.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,